Welcome to your IPv6 help site
Het jaar van het konijn (en IPv6 natuurlijk)!
door Igor Ybema - 30 Jan 2011 - 22:55
Vanaf 3 februari is het zover! Althans,.. in China is het dan nieuwjaar! Gelukkig nieuwjaar! Het jaar van het konijn gaat dan in. Gaan we het hele jaar chinese wortelsoep eten?

Het chinese nieuwe jaar luidt ook gelijk een nieuw internet tijdperk in. Want in het verre oosten zijn de IPv4 adressen bijna op. APNIC, de regionale organisatie voor met name het uitdelen van IP-adressen in het vere oosten, heeft bijna geen adressen meer over en zal de laatste blokken aanvragen bij IANA. Hierdoor zal de 2e fase van de IPv4 depletion and IPv6 implementation policy opgestart worden. Dit houdt in dat de laatste vijf IPv4 blokken worden gegeven aan de vijf regionale organisatie (RIR's) en IANA dus geen blokken meer overheeft. Het is dan aan de RIR's om nog zo lang mogelijk te doen met deze adressen.

Welke dag het precies gaat worden, wordt nog heel veel over gespeculeerd. Er zijn geruchten dat er al een datum gekozen is en dat er een groot pers-evenement aan zit te komen (bijv. bij NANOG51). En waarschijnlijk zal het nog voor het eind van het chinese nieuwjaar moeten gebeuren want daarna zijn ze in het verre oosten allemaal een week vrij. Dan hebben ze natuurlijk geen tijd om met IPv6 bezig te gaan!

Dus,.. neem jij de blauwe pil en blijf je lekker achterover leunen en wachten tot het IPv4 probleem zichzelf oplost op neem je de rode pil en ga je mee in het nieuwe jaar van het konijn en ga je onderzoeken hoe diep dit IPv6 hol gaat, aldus Morpheus.


Geef hieronder je reactie:

Naam:

Reactie:

Datum Naam Reactie
Jouw IP is 54.224.108.85
Je gebruikt nog steeds IPv4. Je kan vast wel wat hulp gebruiken om IPv6 te installeren!
E-mail igor@ipv6-help.nl voor meer informatie.