Welcome to your IPv6 help site
World IPv6 day
door Igor Ybema - 25 Jan 2011 - 09:58
Via NANOG werd ik op de hoogte gebracht van een groot IPv6 initiatief, namelijk de wereld IPv6 dag. Op 8 juni 2011 zullen grote partijen zoals Google, Facebook en Yahoo een publieke testdag houden voor IPv6. Sites zoals Google.com, Youtube etc. zullen die dag ook via IPv6 bereikbaar zijn voor iedereen. Momenteel zijn dergelijke sites ook via IPv6 bereikbaar maar alleen via speciale URL's en via DNS whitelists.

Het grote voordeel van een testdag is dat deze grote ondernemingen een inzicht krijgen of IPv6 daadwerkelijk werkt naar de eindgebruikers toe. Aangezien IPv6 op tal van computers verkeerd geconfigureerd is zullen er eindgebruikers zijn die deze dag problemen zullen krijgen met het bereiken van deze grote sites. Echter moet het probleem ooit opgelost worden en door middel van deze testdag zal er heel veel informatie over deze problemen naar voren komen. Informatie die nu vaak alleen theoretisch is.

Ik zou zeggen, doe ook mee en organiseer ook een IPv6 test op 8 juni 2011 voor de machines die jij onder je controle hebt. Dat mag natuurlijk ook gewoon je thuiscomputer zijn!


Geef hieronder je reactie:

Naam:

Reactie:

Datum Naam Reactie
Jouw IP is 54.224.108.85
Je gebruikt nog steeds IPv4. Je kan vast wel wat hulp gebruiken om IPv6 te installeren!
E-mail igor@ipv6-help.nl voor meer informatie.